Легенде - Електрични оргазам

Групу оснивају Срђан Гојковић Гиле, Љубомир Јовановић Јовец и Љубомир Ђукић у јануару 1980. године. Први наступ имали су у јуну 1980. године у СКЦ у постави Срђан Гојковић Гиле - гитара, Љубомир Ђукић – клавијатуре, Љубомир Јовановић Јовец – бубњеви, Горан Синадиновић – гитара и Марина Вулић – бас. Убрзо им се придружио бубњар Горан Чавајда – Чавке, Јовец прелази да свира гитару док Синадиновић одлази из бенда и оснива састав „Петар и зли вуци“. Почетком 1981. године са београдским групама „Идоли“ и „Шарло Аробата“ снимају заједнички албум „Пакет аранжман“ на којем су били заступљени култним песмама „Крокодили долазе“, „Златни папагај“ и „Ви“. Поменуто издање важи за један од најзначајнијих албума тадашње југословенске рок сцене и представља идентификацију са почетком Новог таласа.

Уз више од 20 албумa групе (укључујући лајв издања и компилације), фронтмен Срђан Гојковић Гиле је објавио и соло албум „Ето, сад видиш да може" 1989. године, аутор је музике за филмове „Црни бомбардер" и „Како је пропао рокенрол", као и изузетно популарних албума рок музике за децу које је урадио у сарадњи са Владом Дивљаном : „Лутка која каже НЕ", „Рокенрол буквар" и „Рокенрол за децу".

„Електрични оргазам" је у 40 година каријере оставио неизбрисив траг у рок музици,  a прославу јубилеја планирану за 2020. годину бенд ће пред публиком обележити серијом концерата у региону чим то актуелне околности дозволе.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи