Читај ми!

Легенде - Ненад Златановић

Бенд „Texas Flood” основао је 2006. године један од наших најбољих блуз гитариста, Ненад Златановић – Mr. Swagger. И поред честих промена у саставу групе, чија се трочлана постава усталила 2007. године, „Texas Flood” је један од најбољих блуз-рок бендова на нашим просторима. Свој први ЦД издали су 2009. године, под насловом „Grinnin’ in your face”, и те године наступили су као предгрупа на концерту „ZZ Topа” у Београдској арени. Бројни су били и њихови наступи у Србији и региону, као и на различитим фестивалима. Први албум отпеван на српском језику, „Тражим људе као ја”, објавили су прошле године.

Ненад Златановић 2010. године започиње соло акустичну каријеру, под именом Mr. Swagger. У самосталним, али и у дуетским наступима са Петром Миладиновићем - усна хармоника, изградио је посебан извођачки стил који красе вокал у првом плану, гитарска техника и експресија интерпретације . Mr. Swagger ће свој акустични соло албум, на коме је поред својих тема, снимио и обраде блуз класика, објавити 2013. године под именом „Naked blues". Почетком 2014. године победиће на такмичењу нових гитариста, у оквиру „Guitar Art" фестивала.

Поред бројних наступа са бендом, или соло и у разним дуетима, имао је прилику и да џемује са Lance Lopezom, Lucky Petersonom, Anom Popović, Enricom Crivellarom, Ianom Siegalom, Mattom Schofieldom и скоро свим рок и блуз музичарима са овох простора. Његову каријеру тренутно обележава двоструко стваралачко ангажовање - у групи „Texas Flood" и као соло извођача Mr. Swaggerа.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи