Поп-рок азбучник - С.А.Р.С.

Београдска група под називом Свеже ампутирана рука Сатријанија (скраћено С.А.Р.С.) основана је 2006. године. Прву поставу бенда чинили су: Жарко Ковачевић Жаре , Драган Ковачевић Жабац и Владимир Поповић Хобо - вокали, Александар Луковић Лукац - гитара, Милош Ковачевић Крива - бас гитара, Бранислав Лучић Бебан - удараљке, Горан Младеновић Јапанац – бубњеви и Ивана Блажевић - виолина.

У фузији музичких праваца и идеја настаје јединствени звук и стил бенда. Након пар наступа по клубовима, почетком 2008. године, због одласка појединих чланова, бенд привремено престаје са радом. У том периоду појављује се видео за песму „Буђав лебац" на интернету и остварује велику популарност. Песма постаје најслушанија нумера на Youtube-у на простору бивше Југославије. Успех и прихваћеност песме Буђав Лебац је посебан социолошки и културолошки феномен, поготово што се радило о потпуно анонимном бенду без новчане подршке и класичне медијске промоције. „Буђав лебац" је песма бенда алтернативне, андерграунд сцене, чији је једини медиј представљања био интернет. Ово је охрабрило чланове бенда да се поново окупе средином 2008. године и наставе снимање песама за демо албум С.А.Р.С (ПГП РТС 2009.).

Уследили су и бројни наступи. Уследили су албуми: „Перспектива" (2011.), „Кућа части" (2013.), „Иконе поп културе (2014.). Огромну популарност коју уживају на екс Ју простору потврдили су 2014. године са три распродата концерта у загребачкој „Творници". Исте године, напунили су велику дворану загребачког Дома спортова, снимак концерта забележен je на ЦД „Мир и љубав". Следе албуми: „Пролеће"(2015.),"Последњи албум" (2016), Глава (2019). С.А.Р.С. је у периоду од издања деби албума, до данас, одржао преко 500 концерата у земљи и региону. Тренутно важе за један од најтраженијих ауторских бендова.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи