Не постоје глупа питања?

Да би охрабрили ђаке да буду активни на часу, наставници често употребљавају изреку у којој се каже да нема глупих питања, само одговора.

Додуше, тешко да ће ученик питати: „А колика Вам је плата?” или „Јесте ли ожењен/удата? Што не?” или неко слично питање које преко језика преломи сваки други рођак и познаник на слави или сличном окупљању.
Зашто имамо потребу да „проверавамо” интимне детаље нечијег живота? Зашто сматрамо да смо довољно „стручни” да оценимо да ли је нека туђа лична одлука квалитетна или не?
И, заиста, зашто нас занима колико има испита до краја, колико деце и када неко планира, зашто је неко смршао или се угојио? Како на та питања одговорити и може ли се помирити свет полувоајерских анкетара и оних који држе до приватности? О овој теми причамо с вама до 14 часова, а после тога се окрећемо музичким темама. Ту је и рубрика Тек да се зна, о једном необичном кексу из Италије и једном прелепом подвигу породице из Канаде. 

Емисију воде Миодраг и Круна.

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се