Шта окупира физичаре у Србији у лабораторијама?

Наука у теорији и пракси иду руку под руку када су у питању експерименти, моделовање, а на крају и стварање нечега што је било тек само идеја.

Да ли сте знали да у Србији постоје научници који развијају биотехнолошке савремене апарате? Неки од њих уз помоћ усмерене плазме пречишћавају воду, стерилишу хируршку одећу и семена за сточну исхрану да би спречили да се разни токсини нађу у животињама, затим креирају начине за додатну прецизну и неинвазивну онколошку терапију, а плазма је примену нашла и у козметици, стоматологији и још много тога.
Више идеја добило је средства Фонда за науку за истраживање и оживљавање, који су процењени као веома значајни у будућности. Институт за физику добио је грант за чак 7 пројеката, а из Лабораторије за гасну електронику Центра за неравнотежне процесе и примену плазме долазе нам неки од добитника, научни саветници, др Невена Пуач и др Саша Дујко. Они ће нам из прве руке испричати више о томе шта раде и зашто је то веома важно за све нас - сада, и у свету који настаје.
Ту су и Приче о песмама, новитети са светске музичке сцене, нумере које су и даље на врху топ листа широм планете, информације о саобраћају и актуелним догађајима. 

Емисију воде Круна и Ружица.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се