Текстилни отпад није у моди!

Више је разлога због којих текстилни отпад није пожељан.

Први се тиче помоћи људима којима је донација одеће најпотребнија. Пандемија корона вируса учинила је да се у последњих годину дана прекине доток половне одеће у разне хуманитарне организације из којих се даље односила најугроженијим лицима. Чак су и трговински ланци који су прикупљали стари текстил од тога одустали, до даљег. Ствари се, срећом, мењају, те се на територији Србије поновно отварају центри за прикупљање старе гардеробе, без обзира на епидемију. Други разлог због ког се бавимо овом темом је производња и употреба текстила а затим и текстилни отпад. За потребе целог овог циклуса, исцрпљује се веома много прирудних ресурса, пре свега воде. О овоме разговарамо са Владаном Шћекићем из Центра за унапређење животне средине. 

У наставку емисије, посвећујемо се, углавном, музичким темама. Чућете новости са светских топ листа, причу која стоји иза једне песме и занимљивости из света музике које су обележиле данашњи дан.
Са београдских улица, пред крај емисије, јавља се Јована Зец. 

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара