Ко је због филмова постао расиста?

Ово питање, иако нису ни сањали да ће тако бити, може да се мота по главама аутора многих серија и филмова из 20. века.

Како су портретисане жене, како разне расе, како полови, омладина, старији, разне друштвене категорије? За данашње стандарде - лоше, кажу гласноговорници разних покрета за људска и грађанска права. Упитно је хоће ли се данас моћи лако пронаћи и погледати сваки Дизнијев анимирани филм, јер у њему има много елемената расизма, или неко друго остварење, попут на ХБО већ укинутог „Прохујало са вихором”. Иако можда ви то нисте учитавали или вам није било важно, некоме јесте. Да ли је и колико важно? Како сачувати и разумети прохујали филмски опус, без цензурисања, у данашњим контекстима? О овоме ћемо разговарати са Александром Јанковићем, професором Факултета драмских уметности, предавачем на предметима Популарна култура и Историја филма. 

У наставку и друге теме. Наше сервисне информације, репортер и остали важни подаци помоћи ће многима у организовању дана. За опуштеније теме, ту су приче иза песама и пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона. Поводом годишњице објављивања њихових албума, на музичком менију биће нам Дејвид Боуви, Смитси и Рејдиохед, а слушаћемо и чувену „Bitter Sweet Symphony” групе „The Verve”, песму објављену на данашњи дан.

Емисију воде Јелена Кнежевић и Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара