Неовлашћен приступ информационом систему COVID-19

Информациони систем COVID-19 намењен обради личних података грађана у вези са пандемијом, био је осам дана (од 9. до 17. априла) изложен неовлашћеном приступу на веб страници до које се могло доћи гугл претрагом.

Претрагом по кључним речима, истраживачи SHARE Фондације дошли су до странице једне здравствене установе на којој су се налазили подаци за приступ систему, корисничко име и лозинка. SHARE фондација је о инциденту обавестила надлежне органе који су приступ одмах онемогућили.

У првом сату емисије преносимо вам детаље саопштења SHARE фондације: како је шифра за Covid-19 завршила на интернету, који подаци су били изложени ризику, како су надлежни реаговали, ко је крив и како је требало поступити.

У наставку и друге теме. Наше сервисне информације и остали важни подаци помоћи ће многима у организовању дана. За опуштеније теме, ту су приче иза песама, а прослављамо и рођендане албума, синглова и музичара. Ту је и пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона. 

Емисију воде Бранислав Трајковић и Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]