Мањак занатлија, сви иду у програмере

Однос понуде и потражње на тржишту рада никад није идеалан, нарочито у времену када нова занимања настају сваке године.

Показатељ претходне године у том смислу су и подаци са сајта за посредовање у запошљавању Инфостуд - најтраженији послови су у области трговине и продаје, сектора информационих технологија, администрације и машинства. Убедљиво највише фали пекара, фризера, столара и других занатлија. У првом сату емисије причамо о томе да ли је реално очекивати запослење у браншама где је конкуренција већа, или је некад мудрије играти на карту атрактивности и тражености професије. Питали смо и грађане, а чућете и статистичке податке, који могу и не морају бити права слика стања у запошљавању. 

У наставку, и друге теме у којима једнако могу да уживају људи свих професија. Сервисне информације и наш репортер са подацима о саобраћају помоћи ће многима у организовању дана, а „Културни водич” је ту да предложи које манифестације широм Србије можете да посетите. Подсећамо на приче иза песама, а прослављамо и рођендане албума, синглова и музичара. Ту је и пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона. 

Водитељ: Милош Поповић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]