Обрати пажњу!

Фејсбук и Гугл своје кориснике широм света не третирају једнако.

Оваква ситуација већ нам је позната из геополитике, али се тај стандард прелива и у онлајн приступачност платформи, права и слободе корисника. Корисници из, на пример, подсахарске Африке, САД и БиХ, тако, нису исти. Против споменутих, али и многих других компанија, државе, агенције или организације подижу прекршајне пријаве не би ли их „натерали” да послују фер и транспарентно. Из Србије такође стижу примедбе овог типа. Како нас виде велике интернет компаније? Ко је дужан да то стање контролише и поправља? И, на крају, које претње по безбедност података и идентитета наших грађана стижу - из Србије?

За 202 о овоме су говорили из SHARE фондације - специјалиста сајбер форензике Андреј Петровски и директор Данило Кривокапић.

У наставку и неке теме „ван мреже”. Наш „Културни водич” биће од помоћи у обиласку изложби, представа и других манифестација широм Србије. У Дому омладине Београда почиње Фестивал независног америчког филма, чији програм преноси наш Гласник. Подсетићемо на песме и музичаре, којe су „рођенe”, и рођени на данашњи дан. Чућете „Приче о песмама”, пола сата музике из Србије и региона, а упозоравамо и на евентуалне саобраћајне гужве.

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]