Обрати пажњу!

Шта се деси када уметност сретне науку?

На ово питање покушаће да одговори манифестација „art+neuroscience”, која се на више локација у Београду одржава од 14. новембра до 7. децембра, у организацији Центра за промоцију науке. Уз коришћење напредних технологија и аутентичних креативних поступака, одабрани уметници представиће своје виђење неуронаука и савремених научних истраживања и открића, али и њиховог односа и утицаја на човека и друштво у целини. Приказани радови се у знатној мери ослањају на креативне, научне и технолошке поступке, попут методолошких истраживања, прилагођених експеримената, наменског програмирања и коришћења различитих софтвера и кодова. Какав занимљив свет се крије у вези можданих таласа и музике, креативности и нервних ћелија, откриће нам наш гост, саветник у сектору за међународну сарадњу Центра за промоцију науке, Петар Лаушевић.

У наставку емисије предлажемо културне догађаје, свирке и концерте које можете посетити ових дана, као што је филмски фестивал „Слободна зона” који почиње вечерас у Новом Саду, Нишу и Београду. Музичке „Временске капсуле” посвећујемо Шарлин Спитери из групе „Тексас” и албуму „Green” групе R.E.M. Ту је и пола сата музике само из Србије и региона, новитети са топ листа, приче о настанку и занимљивом „животу” разних песама и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара