Широм затворених очију – Поглед из свемирског брода

Поглед из свемирског брода је емисија која се бави научном фантастиком, хорором и фaнтазијoм - у књижевности, филму, музици, стрипу, компјутерским играма, као и у свим осталим њиховим појавним облицима.

У Суботици је завршен 7. по реду Хризантема фестивал фантастичног и хорор филма, а од Мирослава Стојисављевића, уметничког директора, сазнајемо ко су победници.

Током викенда било је интересантно и у Нишу на „Џедајкону”, са којег нам о атмосфери и осталим занимљивим стварима извештава први човек нишких џедаја - Милош Антић.

После десет година паузе у Београду ће се поново одржати окупљање фанова фантастике у организацији београдског друштва SCI/FI. То је други SFTerraCon, а окупиће организаторе фестивала из свих бивших република СФРЈ. О њему нам прича Тихомир Јовановић, секретар удружења.

На жалост, с друге стране, неће бити Беокона - којег смо навикли да имамо пред крај године. Бојан Вукадиновић, председник Сакурабане, која је организовала ово дешавање са Друштвом љубитеља фантастике „Лазар Комарчић”, прича о разлозима због којих ова конвенција „прескаче” 2019. годину, а Жарко Милићевић, председник „Лазара Комарчића” говори о томе шта све треба урадити пре него што се ова конвенција врати.

У емисији пуној гостију, чућемо од Андреја Ћирића и шта то Друштво љубитеља фантастике „Лазар Комарчић”, док не одлуче како ће да следеће године припреме Беокон, припрема од предавања и трибина током новембра.

Водитељ: Владимир Тодоровић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара