Визија

Савремене технологије и сајбер-култура

У београдском Пароброду отворена је гостујућа међународна изложба „У ходницима интернета” која је оригинално одржана у склопу форума Уједињених нација о управљању интернетом.

Изложба је конципирана као мрежа која се простире на два спрата, кроз неколико просторија где сваки рад нуди информације о неком дигиталном питању.

Подаци и приватност се годинама нису сматрали питањима која дотичу свакодневну и личну стварност јавности. Међутим, како сугеришу организатори, дигитална култура се данас може поимати на прави начин само уз познавање додатних технолошких области, који је надопуњују. Односно, потребно је да познајемо законске оквире и технолошке протоколе, а управо је Пароброд послужио као добро место за искуство сусрета између дигиталне културе, уметности и технологије. Кроз перспективе законодавства, уметности, теорије медија и дигиталних политика, актуелна поставка покреће теме о различитим приступима зарад бољег разумевања ове проблематике. У разговору који ће бити одржан у четвртак дебатоваће се o Кембриџ Аналитици и ГДПР-у, пројекатима који користе дигиталне медије и уметничке интервенције као посреднике за боље разумевање техничких питања.

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи