Сваштара

Прво издање фестивала „Рокање“, биће одржано 26. и 27. августа на теренима КК Партизан, на Калемегдану. Екипу која ће „рокати“ на прелепој локацији чине Гоблини, Bad Copy, Артан Лили, Irie FM, Лолобриђида, Стерео банана и Струка&Луд.

У 202 повода ћемо угостити чланове групе Артан Лили, који ће најавити фестивал, али и свој нови албум који објављују песму по песму. Чућете како публика реагује на њихово друго студијско издање и где ће још наступати.
Љубитељима плеса и џеза ћемо препоручити Belgrade Lindy Exchange фестивал, чије ће главно вече бити одржано 26. августа у Дому омладине Београда. Очекују Вас такмичења у плесу, диџејеви, врхунски плесачи и мини плесне радионице.
За викенд богат дешавањима, из Краљева стиже најава шестог Street Art фестивала под мотом „Обоји живот". Реч је о фестивалу алтернативних уметности и урбаних спортова, а осим музике, планиране су бројне уметничке радионице, наступи и игре у којима могу да учествују сви посетиоци.
Своју топ листу књига које су га усмериле у животу, представиће Михајло Тодић, спортски новинар који уређује рубрику о међународном фудбалу у листу Спортски журнал.
За „Сваштару" говори и наша најпознатија оријентална плесачица, Александра Политопулос Анђан, добитница бечког Оскара популарности, којој су медији дали незваничну титулу првакиње Балкана у оријенталном плесу.
Једна од тема биће и како пронаћи и успоставити склад између приватног и пословног живота. Како бити успешан у професији, а у исто време задовољити свакодневне жеље и потребе.

Сем што ћемо говорити о предстојећим манифестацијама широм Србије, опширније ћемо говорити о једној од њих, а то је Страшилијада у Бољевцима. Бољевчани кажу да је Страшилијада "бајка из чаробног света маште и љубави", а ту сигурно треба додати и то да је ово такмичење којим се чува традиција. Сваке године деца се надмећу у изради и поставци правих правцатих страшила! Домаћи колачи, специјално вино, валцер за Гиниса, гости са неколико континената, само су детаљ програма који се дешава у суботу у Наутичком селу у Бољевцима, а о Страшилијади и традицији региона која се преноси клинцима, причамо између 14 и 15 часова.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић.
Ведри тонови: Круна Пинтарић.
 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи