Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији „Културни кругови" сазнајемо ко је добитник „Змајеве награде" Матице српске за најбољу књигу поезије објављену у 2022. години. Ово признање установљено је у Матици српској још пре седам деценија - 15. марта 1953. године у спомен на песника Јована Јовановића Змаја, поводом стодвадесетогодишњице његовог рођења.

Народно позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић" обележило је свој Дан и 76 година постојања отварањем Позоришног музеја и премијером представе „Женидба" Николаја Васиљевича Гогоља, у адаптацији и режији Јанка Цекића. На премијеру ће се осврнути наш критичар Александар Милосављевић.

Били смо и на отварању изложбе „Нови чланови - 2023." Удружења ликовних уметника Србије, као и на 22. Изложби Клуба ветерана овог најстаријег уметничког удружења у нашој земљи. Поставке ће обележити фебруар у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић". Данас, Удружење ликовних уметника Србије броји скоро 2700 чланова - сликара, вајара, графичара, концептуалиста - проширених медија и сваке године прима нове чланове који доносе нове идеје, нове технологије, нове правце, снажно наступају новом снагом и енергијом.

Представићемо и неколико књига за децу, посвећених митологији и митолошким бићима у издању „Креативног центра", а сазнаћемо и ко је добитник Повеље за најбољу књигу у оквиру манифестације „Дани крагујевачке књиге" коју организује Народна библиотека „Вук Караџић" у том граду

Емисију уређује и води Невена Матовић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи