Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији „Културни кругови" извештавамо са свечаног уручења НИН-ове награде за Роман године Даници Вукићевић. Подсетимо, НИН-ов жири критике најбољом је прогласио њену књигу „Унутрашње море".

Представићемо и програм Музеја савремене уметности Београд који је ова институција културе планирала током 2023. године.  

Најавићемо отварање изложбе „Архикултура" професора Бориса Подреке у Музеју примењене уметности. Архитекта, антрополог, критичар и професор, београдској публици се обраћа изложбеном поставком чија је окосница архитектура, али, поред архитектонских решења са скорашње Бечке изложбе, куриозитет поставке биће предмети примењене уметности, док ће се публика први пут упознати са професором Подреком као сликарем.

Биће речи и о изложби „Рукописна средњовековна баштина Бранковића" која је у Музеју у Смедереву отворена у оквиру 34. Смедервских светосавских свечаности. Приказани су најзначајнији рукописи династије Бранковић, представљени на дизајнираним принтовима. Поред њих изложене су и реплике Есфигменске повеље Зденке Живковић и реплике рукописа које је израдила Љупка Васиљев, као и графика са представама сремских светих Бранковића из 18. века.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи