Читај ми!

Љиљана Тодоровић

Гост Клуба 2 је једна од најзначајнијих позоришних редитељки Љиљана Тодоровић

Дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду на Катедри за позоришну и радио режију, у класи професора Мирослава Беловића и на Правном факултету у Београду. Режирала је у Атељеу 212 ( „Посетилац", „Гетсимански врт" , „Ејмин поглед", „Август у округу Осејџ"и др.), у Београдском драмском позоришту ( „Мачка на усијаном лименом крову", „Стаклена менажерија", „Тотови" ), у Звездара театру ( „Поглед у небо", „Арзамас"), али и у позориштима у Бања Луци, Зрењанину, Нишу, Лесковцу, Сарајеву и др. Адаптирала је текстове и режирала је бројне драме у Драмском програму Радио Београда.

За свој рад је била награђивана. Култна представа Београдског драмског позоришта „Стаклена менажерија" у њеној режији са Љиљаном Крстић, Жарком Лаушевићем, Меримом Исаковић и Ирфаном Менсуром, представљала је југословенски театар приликом последњег учешћа старе Југославије на Светској изложби ЕXПО '92 у Севиљи, у Шпанији. Једном приликом је рекла да јој је, ипак, најдража награда за режију и најбољег студента режије „Др Хуго Клајн" за представу „Едуард и Бог". Крајем протекле године, представа „Август у округу Осејџ" Атељеа 212 је доживела стото извођење.

О позоришту некад и сад, трајању, о чувеним представама и сјајним глумцима, у Клубу 2 са Љиљаном Тодоровић разговараће Гордана Ђурђевић, уредник и водитељ емисије.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи