Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији „Културни кругови" сазнајемо како је реализована програмска целина „Србија у фокусу" на међународном сајму књига у Загребу „Интерлибер". Хрватска читалачка публика могла је да бира између 1.200 наслова којима се представило преко 40 српских издавача, а целокупан програм осмишљен је с циљем промовисања српске издавачке делатности која, упркос пандемијским и другим околностима, није изгубила на интензитету и квалитету. Одржано је више панела на којима су аутори и стручњаци разговарали о темама будућности издаваштва, улози књиге у популаризацији науке и српској сцени фантастике. Ото Олтвањи и Драгољуб Игрошанац ће нам пренети утиске из Загребачког велесајма.

Протекли викенд у Крагујевцу био је у знаку Фестивала ангажоване поезије. Реч је о делу пројекта под називом „Култура за демократију" који пружа подршку независној културној сцени у Србији и интеркултуралном дијалогу.

Доносимо и извештај из Трстеника где су у Народној библиотеци „Јефимија" одржани 39. Књижевни сусрети „Савремена српска проза", а били су посвећени стваралаштву писца Јовице Аћина.

Обележавање стогодишњице Академског позоришта „Бранко Крсмановић", најстаријег академског позоришта у Европи, заокружено је ванредним уручењем признања поводом јубилеја, као и представљањем поетског стваралаштва ветерана овог позоришта.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи