Читај ми!

Примена слободног софтвера и отвореног хардвера

Из света информационих технологија

Конференција „Примена слободног софтвера и отвореног хардвера" (ПССОХ) недавно је одржана на Електротехничком факултету Универзитета у Београду, а отворена је изванредним излагањем једног од оснивача фондације „The Document" Итала Вињолија, који је одржао пленарно предавање на тему одрживости слободног софтвера. О идеји слободног софтвера, темама и трендовима у овој области разговарамо са Надицом Миљковић, професорком Електротехничког факултета и чланицом Уредничког одбора конференције.

У данашњем издању емисије Дигиталне иконе најавићемо „Tink Punk" - радионице креативне електронике за средњошколке, чиме се оне кроз забавне пројекте уводе у STEAM области. Циљ је да се девојкама на занимљив и пријатељски начин приближе електроника и програмирање у атмосфери у којој је ОК бити на почетку, питати за помоћ и напредовати својим темпом. Све радионице су бесплатне, како би биле доступне најширој женској публици, а идеју и програм ће нам представити Катарина Поповић, медијска уметница и менторка у оквиру програма „IT Girls za UN Women" и „Креативно менторство".

Уредница и водитељка емисије: Taмара Вученовић

 

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се