Читај ми!

Сајбер безбедност

Октобар је месец сајбер безбедности, па ћемо и у данашњој емисији Дигиталне иконе пажњу посветити тој теми.

 

Разговараћемо о „Сајбер хероју" - програму изградње капацитета у области сајбер безбедности кроз ваннаставни рад са студентима. Организатор и иницијатор овог програма је Фондација Мрежа за сајбер безбедност. У оквиру тог програма спроводи се и организација националног такмичења „Serbian Cybersecurity Challenge" (SCC), као и изградња националног тима Србије за учешће на међународним такмичењима.

Шта је сајбер безбедност, шта говоре бројеви напада у току једног минута, које су најчешће врсте напада, зашто и како треба да радимо на заштити и безбедности? Како је наш национални тим прошао на такмичењу у Бечу, какви су утисци и зашто је важно да смо први пут учествовали? Како је изгледало такмичење у Београду, колика је потреба за стручњацима у области сајбер безбедности и о многим другим важним темама из ове области, за Радио Београд 2 говоре:

Јован Павловић, апсолвент Рачунарског факултета, капитен националног тима Србије, Мирко Никић, студент четврте године Факултета организационих наука, члан националног тима Србије, Виктор Варга, руководилац пословног развоја у компанији Уником-Телеком и један од покретача и организатора програма „Сајбер херој" и такмичења „Serbian Cybersecurity Challenge".

Уредница и водитељка: Тамара Вученовић 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара