Читај ми!

Дневни магазин културе

Једна нова награда обележаваће од ове године наш културни простор – Градска библиотека Лајковац је у знак сећања на великог писца Радована Белог Марковића, установила награду са његовим именом, а признање ће у селу Ћелије, у порти Манастира Светог Георгија бити уручено Славици Гароњи Радованац за роман „Шапати Мале Влашке“.

 

Сваког десетог октобра, традиционално, на дан рођења нашег нобеловца, смо и у Задужбини Иве Андрића, а овог ће Андрићева награда бити уручена писцу Игору Маројевићу за приповетку „Сликописање" из књиге „Све за лепоту" издавачке куће Дерета.

Из Модерне галерије у Ваљеву нам стиже прича о изложби „Магија цртежа 1931-2022". Поставка обухвата 164 дела 123 уметника, а заједнички именитељ радовима је техника цртеж, као најстарији и најраспрострањени облик ликовног изражавања и темељ на ком почивају сви видови ликовног стварања. Изложени радови сведоче о историјату и развоју ове технике током деведесет година у оквиру различитих ликовних поетика, а могућности стварања формалног и семантичког плурализма техником цртежа предмет су изложбе.

Доносимо и осврт Јелене Перић на једну од представа које су обележиле претходну сезону код нас - „Код вечите славине" Момчила Настасијевића, у режији Соње Петровић и продукцији Српског народног позоришта из Новог Сада.

Најављујемо и свечану премијеру домаћег породичног филма „Вучје бобице" која ће обележити отварање 18. Дечјег филмског фестивала „KIDS FEST".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи