Читај ми!

Нова „гвоздена завеса"

Твртко Јаковина

„Двадесети век, у којем се испреплећу невиђени технолошки напредак и највећи свјетски сукоби, без сумње је најдраматичнија, најкрвавија деоница светске историје." У студији „Будимир Лончар - Од Прека до врха свијета" аутор проф. др Твртко Јаковина анализира догађаје од Другог светског рата до пада Берлинскога зида. Историчар Твртко Јаковина имао је привилегију да петнаестак година разговара с последњим југословенским министром спољних послова. Разговарао је и о кључним личностима других, „великих", али и „бивших" велесила, а након мукотрпног рада у многим архивима успео је да створи јединствену књигу која није класична биографија али није ни историја дипломатије.

О „кратком дведесетом веку", хладном рату, трагичним догађајима деведестих и новој гвозденој завеси која се подиже на тлу Европе разговарамо са проф. др Твртком Јаковином, редовним професором на катедри за историју Филозофског факултета у Загребу.

Емисију уређује и води Снежана Бићанин.    

Агора Агора

Autor:
Снежана Бићанин

Радио-магазин који анализира феномене из области политичког живота, филозофије, политике и политичке теорије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара