Читај ми!

Миодраг Шуваковић

Гост емисије је професор Миодраг Шуваковић.

Мишко Шуваковић је један од најцењенијих теоретичара уметности и медија у региону који је препознат по свом трансдисциплинарном приступу хуманистици и бројним истраживањима у пољу политике уметности и примењене естетике.

Повод за разговор у емисији У првих пет је његова изложба која је ове седмице отворена у Гете институту у Београду, а под називом Дневници са путовања. На њој је публика у прилици да види микро-отпатке различитих активности и учинака - исечке/отцепке из новина, амбалаже купљених предмета, налепнице за храну, омоте чоколада, пертле, делове мапа, возне карте, фотографије или фрагменте фотографија... Шуваковић о овој поставци, између осталог, каже: Волим осећај: бити у пролазу и забележити тренутак доласка, проласка и напуштања непознатог и привремено запоседнутог места. Ја сам пролазник.

У данашњој емисији говорићемо и о друштвеној улози и моћи уметности, односу уметности и политике, улози уметника, али и културној и медијској сцени у нашој земљи.

Од културних догађаја недеље издвајамо почетак 56. Мокрањчевих дана у Неготину, 3. фестивал Театар на раскршћу у Нишу, отварање изложбе Сутра је понедељак Раше Тодосијевића у Музеју савремене уметности Војводине, фестивал NORD посвећен култури и књижевности нордијских земаља и представљање књиге Ален Гинзберг Друга Америка Жана Портантеа у УК Пароброд.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара