Читај ми!

Шта нас очекује са уџбеничком литературом у новој школској години?

Наташа Анђелковић, Јелена Ивановић, Гордана Kнежевић Орлић и Марина Обрадовић

Нова школска година почиње 1. септембра, а почетак, због целокупне ситуације са корона вирусом, неизоставно доноси и већу неизвесност у животе деце, родитеља и наставника. Цела ситуација је и повећала значај уџбеника. А ту, као што је познато постоје одређени проблеми, као што су квалитет уџбеника и фактори који утичу на тај квалитет, нерегулисано тржишта уџбеника, превелики број издавача, цене уџбеника, неравноправни закони за државне и приватне издаваче...

Уџбеник је основно дидактички обликовано наставно средство, у било ком облику или медију, које се користи у образовно-васпитном раду у школи за стицање знања, вештина, формирање ставова, подстицање критичког размишљања, унапређења функционалног знања и развој интелектуалних и емоционалних карактеристика ученика и полазника, чији су садржаји утврђени планом и програмом наставе и учења и који је одобрен у складу са овим законом (Закон о уџбеницима).

Са чим се све суочава уџбеничка литература, а са њом државни и приватни издавачи, у Споровима у култури говоре Наташа Анђелковић из Завода за унапређење образовања и васпитања, Јелена Ивановић из Завода за уџбенике, Гордана Kнежевић Орлић, директорка издавачке куће „Kлетт" и Марина Обрадовић, главна и одговорна уредница издавачке куће „Вулкан".

Емисију води Тања Живковић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи