Читај ми!

Дневни магазин културе

Гост: Виктор Лазић

На данашњи дан пре 60 година преминуо је чувени немачки писац Херман Хесе, добитник Нобелове награде за књижевност. Његова најпознатија дела су Степски вук, Сидарта и Игра стаклених перли. У емисији Kултурни кругови подсетићемо се упоришних тачака радне и животне биографије овог аутора, а говорићемо и о његовом значају за савремену читалачку публику.

Славни Џон Малкович синоћ је на локалитету „Феликс Ромулијана", у римској царској палати код Зајечара одиграо представу „Паклена комедија: исповести серијског убице". Овај догађај је уприличен у оквиру АртЛинк летњег програма фестивала на тврђавама и представља заједнички подухват са Зајечарским културним летом. Холивудски глумац наступио је у оквиру своје европске турнеје, заједно са оркестром Бечке академије и Вроцлавским барокним оркестром, а редитељ овог позоришно-музичког пројекта је Мајкл Стурмингер. У Kруговима нас очекује критика Радоша Митровића.

Гост емисије биће Виктор Лазић, а поводом вести да је легат нашег познатог сликара, историчара уметности и путописца Милутина Дедића поклоњен Дому легата Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу Адлигат.

Воја Пантић ће нам данас говорити о наступу интернационалног састава AXIOM џез бубњара Дејана Терзића, који је одржан у београдском БАМ Kлубу.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи