Читај ми!

Поново о родној равноправности

Драган Станић, Зорица Мршевић, Виктор Савић и Исидора Бјелаковић

Пре нешто више од годину дана донет је Закон о родној равноправности. И све би готово уобичајено прошло да одмах нису кренуле иницијативе око преиспитивања његове уставности и истицања става у једном делу јавности да је донесени акт контроверзан. У овом законском решењу „друга страна" види примену демократских начела.

Иницијатива је најпре потекла из Новог Сада. Универзитетски професори из овог града али и Београда скренули су пажњу на низ, по њиховом мишљењу, уочених неправилности. Наводи се неспојивост одредби о универзитетској настави у Закону са аутономијом универзитета, родно осетљив језик је поново значајна али не и најважнија спорна тачка, негодује се на примену казнених мера...

Како сазнајемо у међувремену се појавило и шест нових, појединачних иницијатива такође покренутих пред Уставним судом за оцену уставности Закона о родној равноправности.

О новонасталој ситуацији у области родне равноправности и родно осетљивог језика говоре универзитетски професори - Драган Станић, Зорица Мршевић, Виктор Савић и Исидора Бјелаковић.

Аутор и уредник је Мелиха Правдић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара