Читај ми!

Драгана Младеновић

Гошћа Клуба 2 је књижевница Драгана Младеновић.

Драгана Младеновић (1977), диплoмирала је и магистрирала на Филолошком факултету у Београду. Живи у Панчеву. Ради у Српској академији наука и уметности. Поред поезије, пише и прозу за децу.

Објавила је девет песничких књига за одрасле, два романа за тинејџере (трећи је у припреми), две књиге за почетнике у читању и песничку књигу за децу „Дар-мар", која је наишла на леп одзив не само код нас већ и у иностранству. Такође, њена песничка књига „Родбина" преведена је на шведски и немачки, а песме на енглески, словеначки, мађарски, грчки, италијански и француски језик. Поезија јој је заступљена у свим значајним антологијама српског песништва. Добитница је пет награда за поезију и једне за причу.
Док је у поезији за одрасле ангажована, огољеног и бритког језика, стваралаштво за децу настаје другачијим механизмом. Како приступа писању за различите узрасте, каква је разлика у употреби језика, шта је уопште довело до тога да се након запажене песничке каријере посвети и писању за децу, са ауторком разговарамо у Клубу 2.
Драгану Младеновић питамо и о најчешћим темама које обрађује у својим делима, о стваралачком развоју, о томе шта књижевност може да мења, а све то илуструјемо њеним стиховима.

Уређује и води: Соња Миловановић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво