Читај ми!

Документарно-драмски програм (премијера)

Весна Перић: Златни сат: Мама – радио

Милијана Мајсторовић је музикотерапеут за бебе и маме труднице и за породиље, ауторка је програма Musical baby bonding, пренатални и перинатални едукатор и дула (духовна бабица која подржава маме на порођају).

 

У емисији нам открива како маме, уз њену подршку, креирају „песму материце" - персонализовану песму за своју бебу; како беба у материци чује звук; како изгледа и зашто је важан порођајни крик; како се беба повезује са мамом, а и са татиним гласом; како беби пружити подршку гласом приликом рођења, кoje је за бебе увек трауматичан догађај напуштања удобне материце. Такође, саговорница нам открива значај паузе и тишине, такозваног „златног сата" - неопходне паузе непосредно након рођења бебе, када мама и беба треба да остану саме и повежу се.

Коначно, подсећа нас да је беби прва и најбоља радио-станица - мамин глас.

Инспирација за истраживање у овом правцу ауторки је било откриће Инстаграм странице synchronylab_nana, као и истоимени едукативни сајт саговорнице Милијане Нане Мајсторовић.

Емисија је реализована у оквиру међународног уметничко-истраживачког пројекта „B-AIR: Бесконачна уметност радија", који се бави проучавањем утицаја звука на бебе и децу, под покровитељством програма „Креативна Европа".

Тон-мајстор: Дамир Гођевац

Избор музике, аутор и уредник емисије: Весна Перић

Производња: Драмски програм Радио Београда, јун 2022. 

 

Пројекат је подржало Министарство културе Републике Србије. 

Драмски програм

Autor:
Радио Београд 2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи