Читај ми!

Београдски контрапункт

Међународна конференција „Београдски контрапункт" јуче је одржана у Југословенској кинотеци, а овога пута била је посвећена Николи Тесли и утицају славног српског научника на културно и уметничко стваралаштво.

Тесла је својим изумима и открићима утицао на промену света и науке у целини, али је и својом личношћу и идејама утицао на многе мислиоце и ствараоце у различитим областима људског деловања. Тесла је извео науку из лабораторија и створио нови тип научника, свесног свог јавног утицаја, али не у сврху самопромоције него унапређења живота људи у целом свету. Теслино јавно деловање великим делом било је усмерено ка младима, као охрабрење да негују креативне импулсе и остваре што већи део својих потенцијала.

Учесници шестог „Београдског контрапункта" били су уметница Лусине Хованисијан из Јерменије, стрип уметник и дизајнер Данијеле Меучи из Италије, професор биомедицинског инжењерства и нанотехнологија Ђуро Коруга, писац и директор Народне библиотеке Србије Владимир Пиштало, визуелни уметници Душан Јововић, Милан Личина и представница младих уметника Даница Максимовић.

Емисију уређује и води Александар Дробац.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара