Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови најављујемо изложбу у Галерији САНУ „Никола Добровић - Под заставама модерних покрета", аутора проф. др Марте Вукотић Лазар и мр Бојана Ковачевића, која академика Добровића представља као особу широког увида, темељног интелектуалца, писца бројних критичких историографских студија о архитектури и градовима, професора факултета, директора Урбанистичког института Србије, првог градског архитекту Београда и безмало митску фигуру наших архитеката и културне јавности.

Представићемо овогодишњу манифестацију „Дисово пролеће", добитника Дисове награде Драгана Бошковића, награде „Млади Дис" и награде за најбољи есеј. Промоција лауреата и 59. издања „Дисовог пролећа" је у Српском књижевном друштву.

Уочи представљања нове књиге поезије песникиње Дубравке МатовићМлеко" у Кући Ђуре Јакшића, ауторка је гошћа емисије Културни кругови. Пратимо и 22. Међународну смотру археолошког филма у Народном музеју Србије, у оквиру које ће до 26. маја бити приказани филмови на различите теме из области археологије и сродних научних дисциплина, али и одржана трибина „Промоција културног наслеђа - Прошлост за будућност".

Најавићемо и београдску премијеру филма „Дивљаци", акционе комедије у хрватско-српској копродукцији, коју је режирао Дарио Лоњак, а биће речи и о овогодишњим лауреатима Награде „Димитрије Митриновић" Фонда „Арс Лонга", која је уручена у простору „Галерије 73".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи