Читај ми!

Научни скуп и две изложбе

Данас разговарамо са три саговорника.

Наш први гост је др Бојан Јовић, директор Института за књижевност и уметност у Београду. Са њим разговарамо о управо одржаном научном скупу који је окупио више од 50 учесника из земље и иностранства. Интердисциплинарни скуп, под називом „Питања књижевности и уметности у доба пост- и транс- хуманизма" садржао је значајне презентације радова о феноменима ликовних уметности и др Бојан Јовић ће нам посебно говорити о том аспекту овог скупа.

Наш други гост данас је проф. др Марта Вукотић Лазар, која заједно са мр Бојаном Ковачевићем припрема велику и значајну изложбу у Галерији САНУ о стваралаштву архитекте Николе Добровића. Ова изложба је централни део програма којим се обележава јубилеј 125 година од Добровићевог рођења.

Наш трећи саговорник је ликовни уметник, а такође архитекта по струци, давнашњи члан УЛУС-а и УЛУПУДС-а Зоран Круљ, чија се изложба ликовних радова отвара у среду увече у Галерији Сингидунум. Он ће говорити о изложеним радовима и о својој богатој и занимљивој каријери ликовног уметника.

Аутор емисије: Зоја Бојић

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се