Читај ми!

Пресек стања византолошке науке...

Срђан Пириватрић, Вукицa Микачa и Ивора Арсеновић

Данас разговарамо са Срђаном Пириватрићем, угледним византологом, вишим научним сарадником у Византолошком институту САНУ. Прошле године у Београду је одржана византолошка конференција на којој су се оупили стручњаци свих генерација. Са проф. Пириватрићем разговарамо о садашњем пресеку стања византолошке науке код нас, на Балкану и у свету.

На данашњи дан рођена је наша пијанисткиња и композиторка, музичарка Ксенија Зечевић. Прошле године обележена је петнаеста годишњица Ксенијине смрти изложбом фотографија и мултимедијалног рада наше познате уметнице Вукице Микаче. Вукица је наш гост данас и са њом разговарамо о овом њеном раду, о Ксенији и о другим уметницима који су Вукици позирали за њене фотографије, у нади да ћемо овим разговором приказати један мали радијски портрет и Вукице Микаче.

У петак 18. фебруара у Галерији Сингидунум у Кнез Михајловој отвара се изложба акварела уметнице Иворе Арсеновић под називом Вода и трагање. Са њом данас разговарамо о њеним радовима, о техници акварела и о необичној теми ове изложбе.

Емисију уређује и води Зоја Бојић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара