Читај ми!

Изазови научног новинарства

Саговорници: Иван Умељић, руководилац Сектора за издаваштво и медијску продукцију Центра за промоцију науке и Душан Павловић, научни комуникатор, аутор поткаста „Радио Галаксија”

Пандемија ковида 19 довела је науку и научне новинаре у фокус јавности, као никада до сада. Бројни научници активно су укључени у комуникацију са медијима, а истраживања се одвијају брзином која није виђена у историји науке. Генерисање огромних количина научних информација свакодневно доводи и до последичног објављивања све већег броја научнопопуларних текстова, медијских прилога, али и пораста броја научнопопуларних блогова и поткаста. Истовремено, друштвеним мрежама, али и традиционалним медијима шире се теорије завере, псеудонаучни, па чак и антинаучни садржаји.
О изазовима са којима се суочавају научни новинари у извештавању о комплексним феноменима као што је пандемија ковида 19, али и климатске промене, глобални проблеми загађивања животне средине, губитка биодиверзитета, али и многим другима, разговарамо са нашим данашњим саговорницима. Поред разговора о изазовима научног новинарства, доносимо и кратку анализу најинтересантнијих и најузбудљивих догађаја из области науке у години која остаје за нама.
Проф. Момчило Б. Ђорђевић ће се у редовној рубрици осврнути на своја искуства везана за дугогодишње бављење научним новинарством и популаризацијом науке.

Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара