Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови говоримо о предстојећој биоскопској премијери филма „Небеса" редитеља и сценаристе Срђана Драгојевића. Најавићемо и изложбу „Слика слици - европско фигуративно сликарство шездесетих и седамдесетих" која ће бити отворена у Галерији САНУ и Кући легата, а чији су аутори кустоски тим Даниел и Гунар Кваран и кустоскиња Дина Павић.

Кирил Медведев, један од најзначајнијих савремених руских песника, политички активиста, борац за права радника, гитариста и певач рок бенда „Аркадиј Коц", био је гост крагујевачког Студентског културног центра где је представљена прва од његових шест књига поезије, колико је до сада објавио, под насловом „Све је лоше" - сада у преводу на српски језик.

Доносимо и новости из Народне библиотеке Србије и Центра словенских култура, са манифестације „2021 - година словенске фантастике". На примеру двеју запажених ауторских књига митова и бајки „Речник словенске митологије" и „Речник српских митолошких бића" вођен је разговор о суштини словенске и српске митологије, њиховом данашњем значају, неочекиваним начинима појављивања, као и ауторским, издавачким и читалачким искуствима оваквог штива.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи