Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја издвајамо:

Радио Београд, најстарији електронски медиј на Балкану, уручењем студентске награде „Неда Деполо" обележава свој дан, 97 година постојања.

У данашњој емисији извештавамо са Прве међународне конференције Катедре за књижевност са јужнословенским књижевностима и Катедре за англистику „Књижевне и културне интерференције између књижевности на српском и на енглеском језику", која се одржава на Филолошком факултету у Београду. Циљ дводневне научне конференције јесте да се кроз пленарна излагања стручњака из земље и иностранства осветле досадашњи резултати рада на овом пољу и формирају нови увиди о сложеној и вишеструко значајној теми.

Кратки документарни филм „Бескућник денди" редитеља Југослава Николића приказан је данас на филмској платформи МојОFF, чиме је отворио колекцију кратких филмова за гледање онлајн. Домаћа биографска драма о бившем београдском плесачу и уметнику Николи Вранићу прати развој живота на улици током пандемије корона вируса, али и живот самог балетана пре него што је завршио на улици.
У Културним круговима пратимо и актуелну ситуацију у вези са 65. Међународним београдским сајмом књига.
Емисију припрема и води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара