Читај ми!

97 година Радио Београда – Из века у век

Радио Београд, најстарији електронски медиј на Балкану, 1. октобра обележава 97 година постојања.

Првог октобра 1924. године, покретањем програма станице „Београд-Раковица", почело је исписивање живописне историје Радио Београда, који је током деценија израстао у националну, културну и медијску установу највишег ранга.
На свечаности која ће бити одржана у Каменој сали Радио Београда у петак, 1. октобра у 13 часова биће уручене студентске награде „Неда Деполо", које програм културе и уметности Радио Београд 2 већ 16 година додељује за креативни допринос радио-изразу.
Прва награда „Неда Деполо" за најбоље студентско радиофонско остварење биће уручена Луки Латинчићу, студенту треће године Катедре за снимање и дизајн звука Факултета драмских уметности у Београду, друга Анђели Милић, а трећа Ани Јовановић, студенткињама Факултета музичке уметности у Београду.
Присутнима у Каменој сали ће се обратити директор Радио Београда Милан Недић, главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац, који ће уручити награде лауреатима и председница жирија за доделу награде „Неда Деполо", редитељка, професорка ФДУ и управница Народног позоришта у Београду Ивана Вујић.
На свечаности ће бити најављено и отварање дигитализованог СТУДИЈА 13 који ће бити пуштен у рад 7. октобра.
Директан пренос свечаности из Камене сале Радио Београда можете пратити на таласима Радио Београда 2 у петак, 1. октобра у 13 часова.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара