Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови најављујемо буран театарски викенд у Београду, Ужицу и Марибору - реч је о представама „Вуци и овце" Александра Островског у режији Егона Савина, у Народном позоришту у Београду, „Широка земља" Артура Шницлера у режији Марка Манојловића, у Југословенском драмском позоришту, као и „Perplex", по тексту Мариуса фон Мајденбурга у режији Горана Головка, у Народном позоришту у Ужицу. Ако томе придодамо и премијеру представе „Те ноћи сам је видео" Драга Јанчара у режији Јанеза Пипана, у копродукцији рађеној са ЈДП, која ће бити премијерно изведена на сцени Словенског народног гледалишча у Марибору, завршетак БИТЕФ-а, на чије се представе осврћемо, као и гостовање трупе „Bodytraffic" из Лос Анђелеса у оквиру 18. Београдског фестивала игре, јасно је да ће позоришни сладокусци имати велике дилеме.

Биће речи и о књизи Александра Мисојчића „Град - психобиографија цара Душана" , која је представљена у Београду, као и о првом роману Владимира Коларића „Авантуре победника", о којем је било речи у крагујевачком Студентском културном центру.

Најавићемо и изложбу слика и цртежа из Колекције породице Биро у Модерној галерији у Ваљеву, као и Гружанске филозофске сусрете, који ће за викенд бити одржани у напуштеној школи у шумадијском селу Љуљаци, на тему „Дух, душа и материјални свет".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи