Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови најавићемо премијеру представе „Широка земља" Артура Шницлера, која ће у режији Марка Манојловића бити изведена на сцени Југословенског драмског позоришта. Биће речи и о предстојећем, 17. филмском фестивалу „Седам величанствених" који нас очекује од 2. октобра.

Доносимо и извештај са уручења награда „Бескрајно плаво коло" у Српској књижевној задрузи, а говоримо и о изложби дела из Кабинета графике Народног музеја „Градови - известан поглед" ауторке др Драгане Ковачић, музејске саветнице и кустоскиње Збирке цртежа и графика страних уметника. Ова изложба представља приказ града као кључног места у којем је започела и где се драматично и убрзано развијала модерна култура и уметност најпре на преласку из 18. у 19. а потом и из 19. у 20. век.

Представићемо и програме у оквиру Дана духовне културе Русије у Србији, међу којима су и конференција „Православље - темељ руске и српске културе", као и отварање изложбе посвећене обележавању 200 година од рођења Фјодора Михајловича Достојевског у Народној библиотеци Србије.

Емисију уређује и води Владимир Џудовић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи