Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Урбана дегенерација или инвестициони урбанизам

Скорашњи немио догађај урушавања зграде у Видовданској улици на Врачару, у Београду, само је још један такав у низу многобројних, у последњих двадесетак година. Ко и како гради у Србији? Ко поседује лиценце и право да потврди исправност процеса градње и, коначно, одобри употребну дозволу изграђеног објекта? Колико изграђени објекти у Србији одступају од одобреног пројекта и плана изградње? Где је у свему томе урбанизам?

Ово су питања на која ће покушати да одговори Дејан Бојовић, рударски инжењер, стручњак за ископне јаме и директор Српске асоцијације за рушење, рециклажу и деконтаминацију.

Хоћемо ли ове јесени правити ајвар и по којој цени? Половина засада на отвореном уништена је у 11 села у лебанској општини, услед огромне количине кише и града који је задесио ово подручје у протеклој недељи.

Какво нас време очекује у августу и септембру, сазнајемо од метеоролога Бранка Бјелића.

Редовне рубрике, сервисне информације.

Избор музике: Јелена Живковић

Емисију припрема и води: Драгана Вељковић

Број телефона на који се можете укључити у наш програм је 011-3229-653, а имејл адреса novidan@rts.rs.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи