Читај ми!

Сто година Комунистичке партије Кине

Саговорници емисије - проф. др Дејан Михаиловић, професор на Технолошком факултету у Монтереју и Борислав Коркоделовић, дугогодишњи уредник у Спољнополитичкој редакцији Танјуга.

„Кинески народ није се добро показао само у уништавању старог света, већ и у стварању новог. Социјализам је једино спасење за Кину" - поручио је председник Си Ђипинг на овонедељном обележавању стогодишњице Комунистичке партије Кине. Председник Си је поздравио „нови свет" који је створио кинески народ и упозорио стране силе које покушавају да унизе Кину да ће им се „обити о главу".

Које кључне лекције су научили кинески комунисти од слома социјалистичких режима у Источној Европи? У којој мери је економски успех Кине играо улогу у подршци грађана комунистичким властима? Какав је то „нови свет" створила Кина и по чијој је он мери?

Ово су само нека од питања за саговорнике данашње емисије - проф. др Дејана Михаиловића, професора на Технолошком факултету у Монтереју и Борислава Коркоделовића, дугогодишњег уредника у Спољнополитичкој редакцији Танјуга.

Аутор: Снежана Бићанин

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво