Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

Јуче су у Београду полагањем цвећа и поетским програмом на гробу песника Радета Драинца започели 52. Драинчеви књижевни сусрети. У поподневним сатима одржан је музичко-сценски програм „Драинцу у част", у оквиру кога је промовисано издаваштво Народне библиотеке „Раде Драинац" из Прокупља, нове књиге топличких писаца и песникa добитника награде „Драинац". Ова тродневна манифестација наставља се у Прокупљу одржавањем трибине „Смисао поезије данас" и музичко-сценским програмом „Нова српска поезија ‒ алтернативна песничка сцена".

У Културним круговима ћемо најавити Десету јубиларну манифестацију „Лето на Тргу галерија 2021", која ће се одржавати сваког четвртка од 24. јуна до 26. августа у вртовима три музејске установе, као и на самом Тргу у Новом Саду. Пратимо и актуелности са 66. Стеријиног позорја, које се одржава такође у Новом Саду.

Говорићемо о књизи познатог крагујевачког карикатуристе Миће Милорадовића „Ненаручене приче ‒ Карађорђевићи и Обреновићи у анегдотама", која је промовисана синоћ у Галерији Народне библиотеке у Крагујевцу, а књига „Чувар бележнице" Драгана Јовановића Данилова ове среде у фокусу је књижевне критичарке Слађане Илић.

Уредник и водитељ емисије је Гордана Ђурђевић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи