Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Сећање на Зорана Станојевића (1942-2021)

Напустио нас је Зоран Станојевић, књижевник, прозни и драмски писац, афористичар, новинар, преводилац, један од најомиљенијих радио-водитеља. Био је први уредник и водитељ емисије „Клуб 2", коју је обликовао више од седам година (1986-1994).

Станојевић је био и аутор неких од најатрактивнијих емисија у историји свих програма Радио Београда - „Хобископ", „Време радозналости", „Ловац на бисере", „Омниологија", а аутор је и великог броја радио-драма. Од око 60 драма колико је написао, трећина је награђена на анонимним радио-конкурсима. Његове радио-драме су извођене на свим већим радио-станицама у Југославији, а 15-ак је преведено и реализовано у иностранству. Станојевић је објавио више од 20 књига, неколико стотина прича, а превео је пет дела међу којима и тротомног Толкиновог „Господара прстенова".

Разговарали смо 2018. године о „невидљивој аури" омиљеног водитеља који је остварио више од 4.000 сати такозваног „живог" програма, о вези са слушаоцима, о широкој лепези саговорника различитих профила, о (радио-)драматургији разговора, о написаном и нареченом...

Рубрика „Кутија за памћење" доноси нам одломке из разговора које је Милош Јевтић 1992. године водио са сликаром Мићом Поповићем у јубиларној, 500. емисији „Гост Другог програма".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара