Бојан Савић Остојић

Гост емисије је Бојан Савић Остојић.

Бојан Савић Остојић је писац и књижевни преводилац, публици познат по песничким књигама „Стереорама", „Јеретички датив" и „Прскалица", збиркама фрагмената „Алеаториј" и „Подли подли псалми", као и по романима „Пункт" и „Нема оазе". Превео је више од тридесет наслова са француског.

Његов актуелни роман „Ништа није ничије" објављен је пре шест месеци, те ћемо у данашњој емисији У првих пет разговарати о досадашњој рецепцији критике и публике, блогу Бувљачки барометар за библиождере, савременој француској књижевности...


Од културних догађаја недеље издвајамо премијеру музичко-сценског дела „Прича о војнику" Игора Стравинског, отварање изложбе „Симптоми будућности: изложба у кутији" у Културном центру Магацин и 13. фестивал „Шпански метар" у организацији Института Сервантес.
За читање препоручујемо збирку прича „Срнећа леђа" Ана Марије Грбић и роман „Четвртак" бугарске списатељице Здравке Евтимове.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво