Читај ми!

Дневни магазин културе

У данашњој емисији Културни кругови пратимо онлајн дебату под насловом „Род и култура у Србији: Напредак на ивици?”, која се поводом Светског дана културне разноликости за дијалог и развој одржава на Фејсбук страници Завода за проучавање културног развитка.

Очекује нас интересантан дијалог наших познатих уметница у коме ће изнети лично виђење о томе да ли жене имају могућност напретка у пољу културе или је то напредак на ивици.

Најављујемо и другу овогодишну премијерну представу у Народном позоришту Тузла ‒ „Октобарска" у режији Јасмина Дураковића. Борис Балта, Аднан Омеровић, Ирфан Касумовић и Миленко Иликтаревић глуме ликове који су сваки за себе посебни и занимљиви, а заједничко им је да су у суштини несрећни.

Музичко-сценско дело „Прича о војнику" Игора Стравинског премијерно је изведено синоћ у Сали Београдске филхармоније, као сасвим ново читање тог комада, у режији позоришног уметника Николе Завишића. У трострукој улози војника, ђавола и наратора је директор Београдске филхармоније Иван Тасовац, а концерт-мајстор Тијана Милошевић предводи камерни ансамбл овог пројекта.


Пажњу посвећујемо и поставци у Галерији „Мостови Балкана" Спомен-парка „Крагујевачки октобар", где је током недавно одржане Ноћи музеја отворена изложба слика једне од најзначајнијих српских сликарки 20. века Љубице Цуце Сокић.

Емисију припрема и води: Тања Живковић

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи