Читај ми!

Драгана Јецков и Срђан Јеремић

Активности Срба у Хрватској пред локалне изборе

Драгана Јецков је посланик у хрватском Сабору и потпредседник Самосталне демократске српске странке у Хрватској. Рођена је у Винковцима, а дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду. Посебно је активна у области заштите и промоције људских и мањинских права, као и права жена, са посебним акцентом на недовољну заступљеност жена у политичком и јавном животу. Као правна саветница ангажована је у оквиру Одбора за људска права у Заједничком већу општина у Вуковару где пружа бесплатну правну помоћ.

Срђан Јеремић је председник Заједничког већа општина, значајне институције нашег народа у Хрватској и кандидат за дожупана Вуковарско-сремске жупаније на предстојећим локалним изборима. У дану када смо водили овај разговор, званично је у функцију стављена Српска кућа у Вуковару, место у оквиру којег ће наши људи остваривати своја права у области културе и просвете и где ће бити смештене организације Срба из Вуковарско-сремске и Осијечко-барањске жупаније, а господин Јеремић је надлежан за овај објекат.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Миодраг Јакшић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]