Читај ми!

Дневни магазин културе

Награде за лепоту говора „Радмила Видак”

У Каменој сали Радио Београда данас су додељене награде за лепоту говора „Радмила Видак". Ова награда додељена је Марији Митровић Јокић, спикерки и водитељки у Информативном програму Телевизије Београд и Александру Божовићу, спикеру Радио Београда. Посебно признање за дугодишње неговање лепоте говорног израза уручено је Стаки Новковић Ђорђевић. Чућете како је било на овој свечаној додели.

У данашњој емисији бавићемо се и ФЕСТ-ом, филмовима, али и пропратним, не мање важним фестивалским догађајима. Један од њих је представљање монографије „Милан Вукос: споменар", коју су приредили Стеванка Чешљаров, Бојана Андрић и Александар Мандић. Милан Вукос био је дугогодишњи директор Телевизије Београд, потпредседник Скупштине града Београда, амбасадор СФРЈ у Венецуели, главни и одговорни уредник листа „Студент", један од оснивача БИТЕФ-а, БЕМУС-а, Радости Европе, ФЕСТ-а, али и још много тога, о чему ћемо слушати у данашњој емисији.

Биће речи и о представи „Демократија", која је настала у копродукцији Београдског драмског позоришта и Новосадског позоришта Ujvideki Szinhaz, по тексту Јосифа Бродског, у режији Вељка Мићуновића.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи