Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови најављујемо премијеру представе „Баал" по тексту Бертолда Брехта, у режији вишеструко награђиваног словеначког редитеља Дијега де Бреа, која ће бити изведена 15. априла у Београдском драмском позоришту. „Баал" је први Брехтов целовечерњи комад, написао га је као двадесетогодишњак, на самом крају Великог рата и у њему се назиру неки елементи драматуршких техника Брехтовог „епског театра". У представи играју Милош Биковић, Вања Ненадић, Дуња Стојановић, Иван Заблаћански и други.

Чућемо и како је било на премијери представе „Пучина" Бранислава Нушића у режији Егона Савина у Југословенском драмском позоришту.

Дана 12. априла цела планета је била сведок догађаја који је из корена променио човеково схватање Космоса - свемирска летелица „Восток", којом је управљао Јуриј Алексајевич Гагарин, лансирана је у Земљину орбиту, а овај јединствани лет трајао је пуних 108 минута. Тим поводом, у Руском дому у Београду приређена је изложба „60 година од првог човековог лета у свемир".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара