Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

Доделом награда обележен је Дан Југословенског драмског позоришта. Први пут додељена је Награда „Небојша Глоговац" за изузетну уметничку креацију младог глумца, а припала је глумцу Миодрагу Драгичевићу. Извештавамо са уручења награда.

Позоришни критичар Бојан Муњин осврнуће се на премијеру представе „Дан када ја није било више ја" Роланда Шимелпфенинга у режији Таре Манић, у Београдском драмском позоришту, а говорићемо и о збирци песама Иване Максић „Кћери, зар не видиш да горим", која је ове године била у најужем избору за Награду „Душан Васиљев".

Биће речи и о мини изложби фотографија и предмета „Београд 60-их" која је у сарадњи са Музејом града Београда отворена у Клубу РТС. Наиме, Музеј града Београда је још 2003. године реализовао пројекат „Београд 60-их година двадесетог века" као експеримент којим је требало проверити музеолошке потенцијале бављења сложеним и временски блиским периодом историје. Сада је пред нама и допуњено издање истоимене монографије, чији су аутори кустоси Музеја града Дарко Ћирић и Лидија Петровић Ћирић.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара