Читај ми!

О хришћанском подвигу и милосрђу

Гост емисије Храм је Стеван Јовановић, ђакон при Храму Вазнесења Господњег у Жаркову и вероучитељ у Петој београдској гимназији

„Људи постају немилосрдни ишчекујући да се прво други покажу према њима милосрдни. То исто и други чекају од них. А милосрђе није врлина која чека, но која наступа... Ко схвата милосрђе као врлину која наступа, а не која чека, и као такву почне је испуњавати, томе ће се и небо и земља показати у другој боји... Милосрђе је веће од праштања и увреда. Јер, опростити увреду, то је прва половина пута ка Богу, а учинити дело милосрђа, то је друга половина пута ка Богу... Закон не може без милосрђа ни да одржи оно што постоји, док милосрђе ствара нова и велика дела по свету" (Свети владика Николај Охридски и Жички).

У овонедељној емисији Храм о неопходности хришћанског подвига и милосрђу, као што нам и Свето писмо Новог завета поручује, у коме сам Господ казује да се до Јована Крститеља Божије царство само најављивало, а од Јована Крститеља, па надаље, оно се осваја, а подвижници га задобијају, разговарамо са Стеваном Јовановићем, ђаконом при Храму Вазнесења Господњег у Жаркову и вероучитељем у Петој београдској гимназији.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара