Читај ми!

Горан Иванковић и Неда Гаврић Остојић

Скривена значења поезије

Горан Иванковић је српски књижевник, масонолог и информатичар из Ванкувера, Канада. Рођен је 1965. године у Вировитици, детињство и младост је провео у Вуковару, да би се 1998. године настанио у Ванкуверу. Скривени смисао речи тражи у Масонерији, али и поезији и књижевности. Уз књиге о загонеткама и филозофији масона, објавио је и три збирке песама („Истина је свјетло за оне који виде" , „Изван опсега мисли", „Талог примордијалних вода") и два романа („Вуковарски дневник" и „Вуковарски вампир"). Текстове са масонском тематиком је објављивао у канадским и српским масонским часописима. Одржао је више предавања у ложама Америке и Kанаде, а своје масонске књиге је представио и на промоцијама у српским слободнозидарским радионицама. Године 2019. постао је члан и дописни професор Масонске Духовне Академије Балкана и носилац титуле почасног доктора масонологије.

Неда Гаврић Остојић је српска песникиња из Бања Луке, која се од прошле године настанила у Паризу. Објавила је три збирке поезије, а четврта њена књига под називом „Јесен жедне душе" очекује се ове године. Позната је по своме хуманитарном активизму, повезивања књижевника и асоцијација које брину о деци са посебним потребама. Сав приход од продаје својих књига усмерава у фондове за помоћ овој деци. Учествовала је на многим значајним књижевним манифестацијама у региону и Европи.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се